Kysy lisää tästä tuotteesta

Puhelin: +358 45 643 1440
Sähköposti:

Tulen mielelläni esittelemään sinulle ja kollegoillesi tämän tai muiden tuotteidemme ominaisuuksia. Täytä alle yhteystietosi ja olen sinuun yhteydessä mahdollisimman nopeasti.

Tallennamme yhteystietosi turvallisesti ja EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Lisätietoja löydät, tästä linkistä.

Kalsiumglukonaattigeeli (2,5 %) 25 g

29,50  (alv 0 %)

Kalsiumglukonaattigeeli on tarkoitettu fluorivetyhapon (HF) aiheuttamien pienten ihon vammojen hoitoon.

Miksi?

Kalsiumglukonaatin avulla ehkäistään HF:n aiheuttamia haittoja elimistölle.

Fluorivetyhappo on hyvin reaktiivinen ja vahva happo, joka joutuessaan silmiin, iholle ja hengitysteihin aiheuttaa ärsytystä ja vakavia vammoja, kuten kudostuhoa. Fluorivetyhappo imeytyy helposti ihon läpi elimistöön ja kulkeutuu jopa luustoon. Paikallisesti iholla se aiheuttaa kivuliaan palovamman, joka on punoittava ja edetessään aiheuttaa kudostuhoa pehmyt kudoksista luustoon. Imeytyessään elimistöön HF:n fluoridi-ionit sitovat veren ja luuston kalsiumia. HF haurastuttaa luustoa ja samalla saattaa aiheuttaa veren kalsiumpitoisuuden alenemisen, joka altistaa sydämen rytmihäiriöihin.

Miten toimii?

Kalsiumglukonaatti neutraloi fluorivetyhapon ja neutraloitumisen seurauksena muodostuu myrkytöntä ja liukenematonta kalsiumfluoridia. Kalsiumglukonaatti on siis fluorivetyhapon antidootti (vastamyrkky). Kalsiumglukonaatista löytyy erilaisia valmisteita, kuten paikallisia geeliä ja silmähuuhteita. Sairaalakäytössä on lisäksi mm. suonensisäisesti ja ruuansulatuskanavaan annosteltavia valmisteita.

Miten käytetään?

Riisutaan fluoridivetyhapon likaamat vaatteet. Ihoa huuhdellaan minuutin ajan, jonka jälkeen geeliä levitetään runsaasti sormin hieroen vamma-alueelle. Hoito on annettava välittömästi ja geelin imeytymisen kannalta on tärkeää hieroa geeli kunnolla vamma-alueelle. Mikäli kipua ei ole ehtinyt ilmetä, hierontaa jatketaan, kunnes iho näyttää normaalilta. Hoito on uusittava, mikäli kipu palautuu. Vamma-alue suojataan sidetaitoksella. Kalsiumglukonaattigeeli lähtee vamma-alueelta pois huuhtelemalla vedellä.

Ensiapua antavan tulee käyttää suojakäsineitä kalsiumglukonaattigeelin käsittelyn yhteydessä (esimerkiksi vinyyli- tai nitriilikäsineet).

Kenelle?

Suosittelemme kaikille niille henkilökohtaiseen käyttöön, jotka työskentelevät fluorivetyhapon kanssa.

Vain ulkoiseen käyttöön, ei saa käyttää silmiin.

Verkkokaupassamme voit maksaa kaikilla yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla sekä osamaksulla ja laskulla.